5 TIPŮ, JAK DODRŽOVAT PITNÝ REŽIM

5 tipů, jak (nejen) v létě dodržovat pitný režim

Počasí venku je už vyloženě letní a to znamená, že bychom měli o to více dbát na ochranu kůže, zdržovat se spíše ve stínu a samozřejmě dbát na dostatečný pitný režim. Obecná doporučení, kolik tekutin bychom svému tělu měli za den dopřát, se velmi různí. Ideálně se doporučuje pít kolem 2 litrů vody denně, je ale logické, že jiné potřeby bude mít dospělý člověk a jiné dítě. Vždy bychom měli brát v potaz fyzickou aktivitu jednotlivce, celkový životní styl i zdravotní stav. Potřeba vody se tak může u každého člověka lišit.

Že na pití občas zapomínáte? Přinášíme vám 5 tipů, díky kterým se vám pitný režim bude dodržovat mnohem lépe.


Den začněte sklenicí vody

Jestli voda nebo čaj, to už záleží na vás, nicméně doplnit tekutiny po noci, kdy naše tělo odpočívá, je velmi důležité. Udělejte si z toho ranní rituál. K dobré snídaní patří taky dostatek tekutin.

 

Nebuďte stereotypní

Pít donekonečna jen vodu se jednomu brzy omrzí. Zapojte kreativitu a během dne popíjejte domácí limonády, vodu ochucenou bylinkami, ovocem nebo třeba domácí ledový čaj. Léto je k tomu jako stvořené. Nápojům s přidanými cukry je dobré se vyhýbat, dobré pití si ale můžete připravit i bez cukru.

 

Pořiďte si stylovou láhev

Hlavně v létě platí, že by člověk měl mít dostatek tekutin neustále po ruce. Ať už v práci, ve škole nebo třeba na výletě. Pít bychom totiž měli průběžně během celého dne, ne jen tehdy, když pociťujeme pocit žízně. Pořiďte si proto kvalitní láhev, která vás bude bavit. U dětí, které na pití často zapomínají, to platí dvojnásob. Láhev, která se jednoduše udržuje, neteče, je lehká a ekologická, je základní letní výbavou. A v naší nabídce přesně takové lahve najdete.

 

 

Jezte jídla bohatá na vodu

Často si ani neuvědomíme, že tekutiny tělu dodáváme i prostřednictvím jídla. Proto si zejména v letních měsících dopřejte hodně ovoce, zeleniny nebo polévek. Nejvyšší podíl vody má meloun, jahody a broskve, ze zeleniny pak salát, okurka nebo třeba cuketa.

 

Jděte příkladem

Nezapomínejte, že děti kopírují své rodiče. Týká se to nejen chování, ale i životního stylu a zásad stravování. A proto nepoučujte, ale buďte sami příkladem. Pijte jednoduše spolu. Udělejte si z přípravy oblíbeného čaje nebo nápoje hezký rituál, na který se budete každý den těšit a mějte na paměti, že čistá voda je pro správný vývoj dětského organismu nesmírně důležitá.