Rodinné výlety na jižní Moravě: Nejlepší tipy na víkend

Hledáte inspiraci na víkendový výlet? Jižní Morava nabízí řadu nádherných míst, kde můžete strávit krásný čas s rodinou. Přinášíme vám průvodce třemi úžasnými lokalitami na Jižní Moravě, které určitě stojí za návštěvu.

  • Lednicko-valtický areál – ráj architektury a přírody

    Lednicko-valtický areál, často označovaný jako „perla jižní Moravy“, je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Pro rodiny s dětmi je zde možnost projížďky lodí po zámeckém rybníku nebo půjčení kol pro jízdu po areálu. Navštivte Zámek Lednice, který je pokladem neogotické architektury, a prozkoumejte nádherné zámecké parky. Vstupenky na zámek si můžete zakoupit dopředu online zde. Doporučujeme mít po ruce multifunkční batoh z kolekce OXY Runner, který je ideální na všechny venkovní aktivity.



  • Moravský kras – dobrodružství v podzemí

    Prozkoumejte kouzlo Moravského krasu, oblasti známé svými jeskyněmi a propastmi. Punkevní jeskyně nabízejí nezapomenutelný zážitek s jízdou lodí po podzemní řece a propast Macocha vás ohromí svou hloubkou a krásou. Uvnitř jeskyní se připravte na nižší teplotu, proto je vhodné mít s sebou vrstvy oblečení navíc. Další informace i online objednání vstupenek naleznete na tomto odkazu. Nezapomeňte na pitný režim – praktická láhev na pití OXY Ombre je skvělým společníkem na jakýkoliv výlet.


    ( zdroj: https://moravsky-kras.caves.cz/ )
  • Pálava – přírodní krása a archeologické poklady

    Pálava, známá svými vinicemi a skalnatými výhledy, je ideálním místem pro milovníky přírody a historie. Navštivte lokality jako Dolní Věstonice, kde byl nalezen prehistorický artefakt Věstonická venuše. Vydejte se na turistické stezky, které vás zavedou na vyhlídkové body s nádhernými výhledy na okolní krajinu. Pro tyto chvíle je neocenitelný náš box na svačinu, díky kterému si můžete užít piknik kdekoliv ve volné přírodě.

 

Užijte si víkend plný objevů na jižní Moravě! A sledujte nás pro další tipy :o)