Oxybag rozdával radost v Klokánku

Začátek nového školního roku doslova klepe na dveře a tisíce budoucích prvňáčků už se těší, až zasednou do lavic a odstartují tak novou životní etapu. Většina dětí už má nachystanou svoji první aktovku a ti nedočkaví možná odpočítávají dny. Jsou mezi námi ale i děti, kteří vyrůstají bez rodičů, v současnosti v České republice v dětských domovech žije na čtyři tisíce dětí. Nemají u sebe mámy, nemají s kým sdílet svoje pocity nebo případné obavy z nástupu do školy a mít svůj vlastní školní batoh je pro ně přepychem.

 

Pomáhat tam, kde je to opravdu potřeba, navíc těm nejzranitelnějším z nás, vnímáme jako jedno z našich poslání. Dětem plníme jejich sny, třeba i v podobě nové aktovky, už více než 26 let.

Letos jsme se zapojili do pomoci dětem z Klokánku, přes nadační fond Romany Pavelkové a nachystali jsme pro ně pořádnou zásobu aktovek, školních batohů i školních potřeb, aby do školy děti mohly nastoupit se školní výbavou, která jim bude dělat radost. Je to to nejmenší, co pro ně můžeme udělat a upřímná radost v jejich očích je pro nás tou nejkrásnější odměnou.

 

Pokud i vy chcete pomáhat, přidejte se. Má to smysl.